dD Kedidi Kaki Palsu 100% Handmade. RINGANKAN & PERMUDAHKAN.

LARIAN AMAL ‘FEET FOR RUN’

‘SYMBOL OF HOPE, RACE AGAINST DIABETES’

ADAKAH ANDA BERSEDIA?

LARIAN ANDA AKAN MEMBANTU OKU ASNAF UNTUK MELANGKAH SEMULA

BERLARI SAMBIL MERINGANKAN BEBAN

Setiap langkah yang anda ambil dalam ‘Feet For Run’ adalahsatu langkah untuk membantu mereka yang menghadapi realiti kehilangan kaki dan meningkatkan kesedaran mengenai diabetes.

Tahukah anda bahawa majoriti orang yang mengalami kehilangan kaki adalah disebabkan komplikasi diabetes?

Tahukah anda bahawa 3.9 JUTA orang dewasa di Malaysia adalah penghidap diabetes? Atau setiap 1 dalam 5 orang di kalangan kita adalah pengidap diabetes (NHMS 2019). 80%dari OKU amputee adalah akibat dari komplikasi diabetes. Mereka ini sedang menghadapi cabaran fizikal, emosi, danjuga kewangan yang berat.

Penyertaan anda secara langsung memberikan seseorang hadiah mobiliti, kemerdekaan, dan peluang kehidupan yang lebih baik

KENALI OKU ASNAF

“Dulu sebelum amputasi akak kerja kilang di Ipoh, selepas amputasi sebelah kaki akak masih boleh uruskan diri, sekarang dah dua belah amputasi susah sikit”

“harapan akak nak boleh urus diri, tak nak harapkan orang lain,nak boleh berjalan, nak bangun sidai kain”

“kalau boleh nak jalan jalan keluar tengok cahaya dunia luar, dulu masa ada kaki akak jalan keluar pergi bank, pergi urus sendiri urusan”

Kak Rohani yang berumur 51 tahun tinggal di rumah pusaka keluarganya di Titi Gantung, Bota, kaki kanan beliau diamputasi pada 2016 dan kaki kanan pada 2023 akibat kencing manis, ibarat ‘sudah jatuh ditimpa tangga’

Orang Kelainan Upaya.

MENYOKONG PESAKIT AMPUTASI

YURAN PENDAFTARAN

Sebahagian besar yuran pendaftaran anda akan disumbangkan kepada program amal yang bertujuan menyediakan kaki palsu percuma secara percuma kepada pesakit amputasi yang kurang berkemampuan.

PETA LARIAN

Kenali lokasi larian anda. Kenal pasti jenis trek yang tersedia, supaya anda lebih bersedia ketika ‘Feet For Run’.

PENDAFTARAN

Daftar segera supaya anda tidak terlepas acara ini. Pendaftaran boleh dilakukan melalui pautan di bawah;

DAFTAR SEKARANG

Mari Berlari Bersama, Langkah demi Langkah, Menuju Masa Depan Bebas Amputasi Berkaitan Diabetes.

“Feet for Run” – bukan sekadar larian, tetapi satu gerakan
menghadiahkan harapan kepada OKU asnaf dan perlumbaan menentang diabetes. Sertai kami dan menjadi simbol perubahan.

Bersama-sama, kita dapat membuat setiap langkah bermakna.

Maklumat Acara

Tempoh Pendaftaran

8 – 25 Disember 2023

Tempoh Acara

7 Januari 2023, 6 - 10:30 pagi

Lokasi Acara

Dataran DBKL

Kategori

3KM Walkathon dan 7KM Run

Yuran Pendaftaran

3KM: RM20
7KM: RM40

Entitlements

Tshirt, Medal dan Goodies

Tempoh mengambil kit

4 - 5 Januari 2023
Masa dan lokasi akan diberitahu melalui email

feetforun@ddkedidi.com

Soalan-soalan Lazim

Pertanyaan Umum

Acara larian bakal diadakan pada 07 Januari 2024 (Ahad) di Dataran DBKL, Kuala Lumpur. *Lokasi dan Tarikh Acara tertakluk kepada perubahan*

8 Disember 2023-25 Disember 2023

Umur minimum untuk menyertai larian ini adalah 5 tahun ke atas. Peserta di bawah umur 17 tahun hendaklah ditemani penjaga dewasa, atas 18 tahun.

Sekiranya pendaftaran anda Berjaya, anda akan melihat ‘Pendaftaran Berjaya’ pada skrin anda, di samping menerima emel pengesahan pendaftaran berjaya.

Sekiranya anda belum mendapat emel pengesahan pendaftaran, anda digalakkan untuk menyemak ‘spam, junk, promotions, dan social folder’ atau tab-tab lain yang tersedia. Sekiranya tidak Berjaya, anda boleh menghubungi kami di feetforun@ddkedidi.com sambil melampirkan nama penuh, No IC/Passport, alamat emel yang digunakan ketika mendaftar, dan bukti pembayaran yuran pendaftaran.

Tidak dibenarkan. Kemasukan acara larian sama sekali tidak boleh dipindah milik dan tidak boleh dikembalikan. Sistem pendaftaran mendokumenkan butiran setiap pelari, dan ketika kecemasan di mana pakar perubatan diperlukan, hubungan kecemasa diambil dari maklumat yang dinyatakan semasa pendaftaran. Untuk memelihara keselamatan peserta larian kami, sebarang perubahan sama sekali tidak dibenarkan.

Pek Pelari

Malangnya, medal penamat hanya boleh dikutip selepas tamat perlumbaan ketika di garisan penamat.

Anda tidak dibenarkan sama sekali untuk menukar saiz baju selepas selesai pendaftaran.

Tentang Larian

Bib larian WAJIB dipakai ketika memasuki lokasi acara larian. Penganjur memiliki hak untuk tidak membenarkan peserta yang tidak memakai bib larian untuk berada di garisan mula.

Acara larian akan dimulakan secara rasmi atau ‘flag off’ sekita 6:30 atau 7:00 AM

Malangnya, kami tidak dapat menyediakan system penyimpanan barang di lokasi acara. Peserta dinasihatkan untuk tidak membawa sebarang barang berharga atau untuk membawa barang berharga semasa larian bersama anda.

Sekiranya anda merupakan ibu mengandung yang kerap melakukan larian dan mendapat kelulusan dari penasihat kesihatan anda untuk terus berlari, ianya selamat untuk anda menyertai acara ini.Walaubagaimanapun, penganjur tidak akan bertanggungjawab atas sebarang kecelakaan dan tidak menasihatkan ibu mengandung untuk menyertai acara ini.

Penganjur menasihatkan peserta larian untuk berada di lokasi acara 1 jam sebelum acara bermula.

Anda dibenarkan untuk memarkir kereta anda di Kawasan acara berlangsung. Namun, anda digalakkan untuk merancang perjalanan anda atas sebab jalan-jalan akan ditutup. Penganjur juga tidak bertanggungjawab atas kerosakan, kehilangan kereta anda sepanjang acara berlangsung. Anda perlu meletakkan kereta anda di Kawasan tersebut atas risiko sendiri.